Сос от хрян



Сос от хрян!
Фин и натурален!
-корени хрян-100-150 гр.
-сокът на един лимон
-една средно голяма кисела ябълка
-две сухи филии хляб, само средата
-100 гр. прясно мляко(за накисване на хляба)
-50-70 гр. цедено мляко
-70-9- гр. майонеза
-самардала(песто или магданоз)
-70-80 мл. зехтин
-сол на вкус
В чопър слагам хрянът, ябълката, накиснатият хляб и зехтина. Пасирам до ситна хомогенна смес. След това добавям останалите съставки и разбърквам хубаво. Ако искате фина консистенция, след пасирането, претрийте през фина цедка сместа и добавете останалите продукти. После към останалата по-едра част, също добавете другите съставки! Съставките перфектно се допълват и омекотяват острия вкус на хряна. Може да се съхранява в хладилник и фризер! Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации