Телешка опашка в гювеч





Това е една стархотно вкусна рецепта. Бульонът е перфектен и след като се прецеди, остатъкът отива във фризер за съхранение. Необходими са:
2 телешки опашки килограм+
1 кг. картофи
2-3 моркова
сол, черен пипер на зърна, дафинови листа 2-3 броя, бахар 3-4 зърна, сушен розмарин
 Слагам почистените и нарязани през прешлените телешки опашки в тенджера под налягане. Наливам повечко вода, за повече бульон. Препенвам хубаво, добавям сол, черен пипер, бахар и дафиновите листа и затварям с капака. Варя точно час след завиране. Картофите и морковите нарязвам на едро, слагам в гювеча, прибавям опашките, наливам прецеден бульон, подправям с розмарин и пека на 180 градуса с вентилатор, 45 минутки. Вкусът е невероятен, колагенът от опашките се лепи по пръстите, картофките се топят, морковите сладнят......релакс за вкусовите рецептори! Препоръчвам ви, всеки трябва да опита!

Коментари

Популярни публикации