Бакаляро на грил тиган

 Много вкусна риба. Чисто, бяло месо, без кости, идеална за гриловане!

 Гарнитурата е картофки с розмарин на фурна, ала Г.Рамзи. Обелвам и нарязвам на едро. Бланширам във вряща вода за 5 минути. Отцеждам и оставям да изстинат до нормално пипане с ръка. Подправям със сол, пипер, къри и розмарин. Поливам доволно със зехтин и пека на 180 градуса за 15-20 минутки до хрупкава кожичка и пухкава сърцевина!

 Желателно е да вземете хубава риба и да си я филетирате сами.
Подправям със сол, пипер, чесън на прах и пресен копър. Филетата отлежават поне половин час, за да се мариноват. Гриловам ги на сгорещен, сух грил тиган за по минутка от всяка страна. Поднасям ги поляти със струйка зехтин, лимон и перфектните картофки. Ще останете очаровани!

Коментари

Популярни публикации