Севиче от прясна сьомга



Представям ви, прекрасно предястие от прясна маринована сьомга в три ида цитрусов сок и свежи зеленчуци към нея. Наслада за сетивата. Необходимите продукти са:
300 гр. прясна сьомга филе
2 зрели домата
глава червен лук
червено чили(червена чушка, който не обича люто)
пресен магданоз(кориандър)
2 лимона
2 лайма
1 грейпфрут
сол и зехтин
Измивам и подсушавам сьомгата. Премахвам кожата. Нарязвам на кубчета, до 1 см.. Изцеждам сокът от лимон, лайм и половината грейпфрут. Наситнявам половината чили без семките. Посолявам кубчетата риба. В стъклена купа смесвам рибата със сока от цитрусите и чилито, разбърквам хубаво, покривам купата със стреч фолио и оставям в хладилник за 1 час. На 30-тата минута, разбърквам. Доматът го приготвям конкасе, само месестата част, нарязвам лукът на дребно и останалото чили. Изваждам рибата от хладилника, отцеждам много добре. В купа смесвам с доматите, лукът, чилито и наситнения магданоз. Подправям със зехтин и сол(ако е необходимо) и поливам със сок от лайм. Консумира се охладено. Прекрасно морско предястие!

Коментари

Популярни публикации