Сурово-маринована сьомга





Една чудесна чиния с прясна маринована сьомга. Само за почитателите на прясната риба.
Необходими продукти:
200 гр, прясвно филе от сьомга
1 лайм
1 лимон
1 портокал(грейпфрут)
20 гр.сол
стрък зелен лук за декорация
зехтин за поръсване
Филето се измива и подсушава. Кожата се премахва с остър нож и се прибира във фризера. С много остър нож се нарязва на тънки слайсове, само с едно движение, в една посока. Слайсовете се посоляват от двете страни, нареждат се в дълбока чиния, без да се застъпват и се заливат със сокът на трите цитруса. Оставят се за час в хладилника, като на половината от времето се обръщат. Преди сервиране слайсовете се подсушават. Поднасят се поръсени със зехтин и сок от трите цитруса. Много свеж и приятен вкус!

Коментари

Популярни публикации