Руло от цял обезкостен заек












Перфектен прочит на заешко месо. Креко, сочно, вкусно, интересно. Малко си е играчка но пък си заслужава.Трябват ви:
заек около 3 кг. с дреболийките
1 топено сирене
150 гр.прошуто нарязано на слайс
150 гр. пушен бекон
100 гр. зелени маслини
1 глава лук
5 средно големи гъби
соев сос
20 гр. мед
сол, черен пипер
Посолявам заека, пиперосвам с черен пипер и отлежава 3 часа в хладилник. Намазах с топено сирене, наредих слайсове прошуто, отгоре пушен бекон, нарязах зелени маслини. В тиган задуших глава лук, сърцето, бъбреците и дробчето нарязани на ситно и 5 средно големи гъби. Подправих със сол и пипер. След като изстина плънката я разстлах над бекона. Навих на руло, вързах с канап. Отвън рулото го намазах със соев сос и мед и завих с намаслено алуминиево фолио. Заекът е три кг. и се пече на 180-200 гр. за час и 20 мин. с вентилатор. Поднесох с паста от хрян и сотирани моркови с мед и сусам. Просто прекрасно!

Коментари

Популярни публикации