Филе от треска с хрупкава билкова коричка

 Отлична рецепта за приготвяне на тази хубава риба. Необходими продукти:
800 гр. филе от треска
1 едър домат
сол, бял пипер
2 филии хляб
зехтин
За билковото песто:
1 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 скилидки чесън
зелената част на 2 стръкчета зелен лук
зехтин
сол
 Първо си правя пестото. В блендера слагам всички съставки и ги разбивам до хомогенна смес. Посолявам и пиперосвам филетата от всички страни. Слагам ги върху намаслена хартия за печене, от страната където е била кожата. Намазвам отгоре обилно с пестото.

 Нарязвам домата на тънки резени, посолявам и нареждам върху рибата.
 В блендер, накъсвам средата на хляба и смилам до едри трохи. Поливам с една, две с.л. зехтин, подправям със сол и пипер и разбърквам. В сух тиган ги изсушавам на котлона до хрупкавост(1 -2 минутки). Разстилам върху доматите.
 Пека в добре загрята фурна на 230 градуса, с вентилатор за 10-15 минутки, до златисто.
 Сервирам веднага. Нарязвам на порции, да има по цяло доматче. Аз си позволих да си полея рибата със сок от грейпфрут, вместо лимонов сок!


Доста ефектно и вкусно се получи. Препоръчвам!

Коментари

Популярни публикации