Руло от свинска плешка, пълнено с омлет, пушен бекон и топено сирене, в хрупкава коричка!








Много хубава и различна рецепта за свинска плешка, оригинално поднесена в хрупкава коричка. Необходими продукти:
свинска плешка 1.5 кг.
150 гр. пушен бекон
1 топено сирене
1 глава лук
3-4 печурки
3 яйца
сол, черен пипер, червен пипер
подправка за скара
чесън на прах

За тестото:
50 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
 50 гр. масло
 сол, мащерка
 1 бр. суха мая
Развивам плешката с много остър нож, така че, да се получи правоъгълник. Може да се начука с чукче за пържоли и да се окрехкоти с тендърайзер. Подправям с подправките от двете страни и оставям да отлежи. С яйцата си правя омлета, като към него добавям половината глава лук, подправям със сол и пипер. Гъбите ги сотирам с втората половина от лука, докато се изпари течността. Намазвам рулото с топеното сирене, нареждам бекона, после омлета и накрая гъбите.. Завивам на руло и опаковам като бонбон в 2-3 листа алуминиево фолио. Този който е към рулото го намаслявам да не залепва. Ползвам фолио, за да не си играя с канап. Пека за час и половина на 220 градуса с вентилатор, на водна баня в тавичка. През това време си замесвам тестото и го оставям да втасва. След като се изпече, разкъсвам фолиото, отделям Братен соса и запичам за златиста коричка. Оставям го да изстине за 20-тина минутки. Разточвам тестото слагам рулото и го завивам Пека върху хартия за печене на 180 градуса с вентилатор за 15-тина минутки или до хубава коричка. Сервирам със сос от хрян или който иска може да сгъсти Братен джуса и да сервира с него. Бон апети!

Коментари

Популярни публикации