Българско суши



Хрупкава брускета с чесън и пушен червен пипер, нотка зехтин, тънък слайс сланинка и резен празлук! Искам да ви предложа едно бързо, но прекрасно мезе за употреба на домашен самогон или накратко-ракия. Не изисква никакви изтънчени неща, но пък е "ужасно" вкусно! Нарязвам една багета на тънки брускети. Подправям с чесън на прах, пушен червен пипер, шарена сол и намазвам със зехтин от двете страни. Изпичам ги на грила във фурната, от двете страни и оставям леееко да се охладят. Сланинката трябва да е от фризера за да се реже тънко. Нарязвам на тънки слайсове. Понеже е студена се извиват леко. Като я сложа на топлата брускета нежно се отпуска. Върху нея слагам резен свеж празлук....повече не мога да пиша....отивам да си направя още :)

Коментари

Популярни публикации