Агнешка дробсарма




Ще ви споделя тайнството на правене на истинската агнешка дробсарма. Трябват ви хубаво агнешко було, качествен ориз, аз ползвам арборио, агнешки черен дроб и черъвца. Подправките са сол, пипер, пресен джоджен, главичка лук. Първо запарвам агнешките черъвца, препенвам, добавям нарязаният на ситно черен дроб и варя за кратко. Става бързо. Изваждам и отцеждам дреболиите. За ориза, в тенджера с една с.л. олио задушавам наситнения лук, добавям ориза, малко от прецедения бульон и вода. Подправям със сол, пипер и оставям да къкри 9 минути. Добавям наситненият джоджен и дреболиите, разбърквам и оставям за още една минутка. Изключвам котлона и чакам да изстине хубаво. Разстилам булото и го нарязвам на квадрати 10/10 см.. Във всеки завивам ориз и нареждам сармичките в тава за печене. Пека на 200 градуса с вентилатор, само за няколко минути, докато станат златисти отгоре. Сервирам ги топли със сочни агнешки ребърца за гарнитура и две стръкчета пресен чесън-задължително. Отхапваш сърмичка и ти тече по брадата, наслада за сетивата :)

Коментари

Популярни публикации