Пълнени свински гърди със сотиран спанак, с кремсирене и чесън




Необходимите продукти са:
1,1 кг. свински гърди с кост
1 пакет крема сирене
300 гр. спанак
2 скилидки чесън
30 гр, чисто масло
сол, черен, червен пипер, чесън на прах
Гърдите ги измивам и подсушавам. С остър нож правя джоб между костите и месото. Овкусявам със сол, черен и червен пипер, чесън на прах.  В тиган сотирам спанака с маслото и наситнения чесън. Когато обемът му намалее подправям със сол и пипер, свалям от котлона и добавям крем сиренето. С плънката напълвам джоба в гърдите, затварям с клечка за зъби, увивам в намаслено алуминиево фолио и пека на водна баня, на 220 градуса за час и половина.След това запичам за златиста коричка. Става невероятно вкусно, особено с червено вино!

Коментари

Популярни публикации