Кремчета тиквена наслада



Този фин крем издига тиквата на ниво фюжън. Нежен тиквен мус съчетан с хрупкава шоколадова бисквита. Необходими са:
За крема
500 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
1 бр. ванилия
50 гр. масло
1 яйце
300 мл. сладкарска сметана
1 пакет какаови бисквити Роден край
За тиквата;
1 тиква цигулка, около килограм
5-6 с.л. захар
1 ч.ч. вода
Нарязвам тиквата на едри парчета Слагам я в тава, поръсвам със захар, наливам вода и пека във фурна с вентилатор на 180 градуса, около 30-40 минути.
В тенджера слагам половината мляко, захарта и маслото и го оставям да кипне. Останалото мляко разбивам с яйцето и брашното. Сместа с яйцето я изсипваме при кипналата смес на тънка струя при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето. Бъркам докато се сгъсти и свалям от котлона. Добавям ванилията. Оставям да изстине напълно. Разбивам сметаната с една част от крема, след което добавям и останалият крем. Бъркам само в една посока да не се слегне сметаната. Сервирам в стъклена чаша, като на дъното натрошавам бисквитка. Отгоре също поръсвам с натрошена бисквита. Оставям в хладилника поне за половин час!

Коментари

Популярни публикации