Руло от цяло обезкостено пиле с плънка от топено сирене, сотирани гъби, пушен свински бекон и маслини!




Тази рецепта е едно прекрасно предложение за семеен обяд или вечеря през уикенда. Изисква малко повече труд при обезкостяване на пилето, всичко останало е забавление.
Необходимите  продукти са;
едно пиле(поне 1.5кг. минимум)
сол и черен пипер за овкусяване
120 гр. топено сирене
150 гр. пушен бекон
4-5 бр. средни гъби печурки
1 глава лук
7-8 бр, черни обезкостени маслини(може и кисели краставички, добре отцедени)
50 мл. олио(зехтин)
наситнен магданоз
Започвам с обезкостяването на пилето, с разрез откъм гърба. Обезкостеното пиле подправям със сол и пипер, навивам на руло и оставям в хладилника, докато приготвя плънката. В тиган задушавам наситненият лук. Добавям нарязаните гъби, подправям със сол, пипер, мащерка и ги сотирам докато се изпари водата в тях. Малко преди да с изключа котлона, добавям нарязаните на колелца маслини и магданоза. Разстилам пилето върху стреч фолио, с кожата кум плота. Намазвам с топеното сирене(или го нареждам ако е на колелца) върху две трети от пилето. Нареждам слайсовете бекон., По същият начин разстилам сотираните гъби. Навивам рулото. Подправям със сол, пипер и намазвам с редукция от нар. Ако имате плик за печене, разрежето го и увийте рулото като бонбон. Аз го завих в хартия за печене, после в два пласта алуминиево фолио. Пека на 200 градуса с вентилатор, във водна баня, за час и 20 минути. След това разкъсвам фолиото и хартията за печене, отделям Братен сосът и запичам за златиста коричка на грила. Братен сосът го сгъстявам малко с чаена лъжичка нишесте(брашно). След запичането, оставям рулото да почине 15 минутки и сервирам със сос Братен и топъл хляб. Вкусът е невероятен!

Коментари

Популярни публикации