Яйце Кокот с пушена сьомга и домашно приготвен кремфреш


Интересно и изискано предястие от френската кухня. Лесно и бързо за приготвяне. Необходимите продукти са:
4 яйца
крем фреш
сол, черен пипер
120 гр. пушена сьомга
пресен копър
 В купичка за крем карамел или купени от магазина слагам крем фреш, около 1/3 от купичката. Посолявам, пиперосвам и поръсвам с малко копър. Слагам късчета пушена сьомга, чуквам едно яйце, подправям със сол и пипер. Отново слагам късчета сьомга. Завършвам с крем фреш, сол, пипер и копър. Пека във фурна на 200 градуса, на водна баня, за 10-тина минутки или докато се карамелизира крем фреша отгоре. Оставям да поизстине и сервирам с филика хляб. Който харесва може да си го хапне и охладено, като мен!

Коментари

Популярни публикации