Предястие с раци





 Искам да ви предложа едно много изискано предястие, подходящо за любим човек, за Свети Валентин, рожден ден, а също и за скъпи гости-пълнени раци. Месо от прясно сварени раци, на пара, сос уорчестър, наситнен зелен лук, магданоз, лимонов сок, сварено яйце, малко майонеза, трохи от средата на хляб, поръсени с хайвер от рак. Необходимо ви е:
4 рака по-едри
 4 твърдо сварени яйца
1 майонеза
трохи хляб(галета)
2 лимона
сос уорчестър
100 мл. бяло вино
3 стръка пресен лук
магданоз
сол и черен пипер за овкусяване
Измивам раците със студена вода и ги сварявам на пара, като към виното добавям малко вода. След като почервенеят са готови. Разрязвам ги внимателно точно по средата. Отделям месото от опашката и внимателно почиствам рака от излишното. Жълтъка на сварените яйца го намачквам фино, добавям останалите съставки, перата на зеленият лук и магданоза накълцвам на ситно. Подправям със соса уорчестър и лимоновият сок, сол и пипер. Разбърквам всичко . Пълня раците със сместа. Гарнирам с хайвера на самият рак и сервирам с добре охладено бяло вино. Ако желаете да се усеща повече месо в плънката, може да добавите ролца от раци, но това ще свали нивото на предястието. Грантирам, че всяка дама ще бъде впечатлена!

Коментари

Популярни публикации