Пресни рапани и миди, запечени с билково масло и хлебни трохи



Рецептата за мидите я сподели един прекрасен кулинар и шеф, Йоли! Оригиналната рецепта е на Дж. Чайлд. Лесна е за изпълнение и е невероятно вкусна. За рапаните, е моя импровизация, но се получи прекрасно.Необходими са пресни рапани и пресни миди, защото ще ползваме черупките, билково масло с босилек и чесън и трохи от хляб или галета с корнфлейкс. Рапаните, ги сварявам за точно 7 минути и охлаждам. Мидите, на пара. Рапаните почиствам и оставям само ядките, черупките също почиствам и връщам ядката. На мидите отделям свободната черупка. Намазвам отгоре с меко билково масло, поръсвамс трохите и пека на грола на фурната до златисто-5-7 мин.. Казвам ви, това е невероятно, трябва да опитате. Наздраве!

Коментари

Популярни публикации