Панирани крилца и кълчици със сладко кисел сос!
Хрупкави пилешки крилца и кълчици, кой не обича? Стават много лесно и бързо. Необходимите продукти са:
1/2 кг. крилца
1/2 кг. долно бутче
150 гр. брашно
3 яйца
сол. черен и червен пипер, къри, чесън на прах
За сладкокиселият сос:
100-150 мл. винен оцет
100 мл. кетчуп
200 гр. захар
1/2 с.л. сол
2 с.л. нишесте(брашно)
Почиствам крилцата и бутчетата, подправям с подправките и оставям за половин час да се мариноват. За паниране използвам готова панировка с корнфлейкс. Но, който желае може да си направи от галета и натрошен корнфлейкс и подправки по избор. Преди да панирам, овалвам в брашно, яйце и панировката и оставям да отлежат половин час, да стегне панировката. Пържа в силно сгорещено олио, златисто. Изваждам ги върху попивателна хартия. Сосът става много бързо. Загрявам оцета в дълбок тиган и добавям захарта. Разбърквам докато се разтвори, прибавям останалите добавки. Накрая слагам и брашното разтворено с малко вода. Разбърквам докато кипне и свалям от котлона. Сервирам сосът отделно, за да може всеки да си потопи с всяка хапка. Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар