Грилован червен тон




Това е филе от една прекрасна риба, която е доста скъпичка, но пък невероятно вкусна. Иска много внимателно приготвяне, защо месото е много деликатно. Трябват ви:
4 филета риба тон по 150-200 грама
зехтин за намазване и поръсване
сол и едросмлян черен пипер
копър и лимон
Посолявам филетата и поръсвам с прясно смлян черен пипер. Намазвам ги отвсякъде със зехтин. Оставям ги за 15-тина минутки да се мариноват. Изпичам на добре загрят грил тиган, буквално по минутка от всяка страна. На половината минута, завъртам филето за да се получи решетъчният загар. Запичам и от тънката част. След като ги извадя от тигана, оставям да си починат 10 минутки. В случая ги поднесох с миди с босилеково песто на фурна. Не се очудвайте, че подправките са само тези, напълно са достатъчни, за да се усети изтънченият вкус на рибата!

Коментари

Популярни публикации