Хрупкава пангратата от пуйка



Пангратата е вид панировка. Може да се направи по различни начини и с различни съставки, съответно може да се използва и за поръсване на различни ястия.
Аз ще ви предложа хрупкава пангратата от кожата на изпечената пуйка. Много хора я изхвърлят като отпадък, но не знаят каква вкусотия става с нея. След като обезкостя пуйката, кожата я накъсвам на средни парчета и я слагам върху хартия за печене в тавичка. Пека на грила на фурната за 6-8 минути на 250 градуса, като внимавам да не я прегоря. Като се изпече, оставям леко да изстине и я слагам в блендера и надробявам на едри трохи. Предварително от средата на стар хляб си правя едри трохи, които също изсушавам във фурната. Смесвам ги с трохите от пуйката и добавям малко натрошен корнфлейкс. Така получената пангратата съхранявам в кутия или купа завита със стреч фолио в хладилник!

Коментари

Популярни публикации