Шоколадово Семифредо с кашу, полято с Дулсе да Лече



Искам да споделя рецептата на този прекрасен и фин сладолед. Рецептата е на Г. Рамзи и е перфектна. Продуктите са:
3 яйца
 200 гр. черен шоколад
 90 гр.захар
 250 мл. заквасена сметана(от крава)
 60 гр. кашу(накълцано на едро)
 една ампула ванилия
 Разбивам яйцата в купа с половината захар, до пълното и разтваряне. В друга купа разбивам сметаната с останалата захар, като накрая добавям ванилията. През това време, на водна баня, стопявам шоколада. Оставям го да се охлади. Сметаната отива при яйцата, смесват се добре. След това добавям шоколада и разбърквам до хомогенна смес. Изсипвам в стъклени купички, като предварително съм сложил опаковъчно фолио. за по лесно изваждане. Завивам добре сместа и оставям във фризер за минимум 4 часа. Полях с домашно приготвено дулсе да лече. За декорация използвам свежа домашна мента. У дома е в графа любими!

Коментари

Популярни публикации