Пълнени бейби калмари с арборио и пипала, поляти с топъл сос от зехтин, чесън и риган!
Необходимите продукти са;
200 гр. ориз Арборио
1 главичка лук
сол, черен пипер и къри
1 кг калмари Лолиго
20 гр. чисто масло
2 скилидки чесън
риган
зехтин
1 лайм
За ориза-запържвам в малко зехтин наситнена глава лук, добавям нарязаните пипала и задушавам леко. Слагам ориза и него го запържвам, добавям течността. Подправям със сол, черен пипер, къри и подправка за риба и на бавен огън го сварявам за 10 мин.. Оставям го още толкова да си почине, добавям бучка масло и го разбърквам. Калмарите ги бланширам във вряла вода за 2 минутки. Пълня ги, намазвам със зехтин и ги гриловам за по минутка от всяка страна. За соса-загрявам малко зехтин, добавям две наситнени скилидки чесън. Запържвам леко, сипвам сока от един лайм(половин лимон) и сух риган, свалям от котлона и поливам калмарите!
Коментари
Публикуване на коментар