Руло от червено цвекло, пушена сьомга и маринован лук

 Това е една великолепна руска рецепта. Идеална за посрещане на Коледа. Продуктите не са скъпи, не отнема много време, а е много вкусна. Необходимите продукти са:
3 средни глави червено цвекло обелени и сварени
3 сварени моркова
3 сварени картофа
200 гр. домашно приготвена чеснова майонеза
1 глава лук нарязан на полумесеци
2-3 листа хрупкава зелена салата
200 грама хубава пушена сьомга
1 ч.л. захар
сок от половин лайм
 Така изглежда вече навитото руло....
 Първо сварявам продуктите. Червеното цвекло нарязвам на тънки  слайсове и отцеждам добре върху домакинска хартия. Отделям най-хубавите и равномерни слайсове. Останалото цвекло настъргвам на едро ренде. По същият начин настъргвам картофите и морковите. Лука нарязвам на полумесеци и го мариновам със захарта и сока от лайм.
 Върху стреч фолио нареждам червеното цвекло, като слайсовете застъпвам леко.

 Нареждам върку 2/3 от първия ред настъргано червено цвекло и посолявам.
 Намазвам с майонеза.
 Поръсвам със слой моркови.
 Отново майонеза. Ред картофи, сол, майонеза
Накъсвам на едро салатата, нареждам пушената сьомга и поръсвам с маринования лук. Тук финтът е в навиването на рулото. Който му е трудно, може да ползва бамбукова подложка за суши. Внимателно навивам рулото, слагам в чиния и отива в хладилника за няколко часа. Най-добре  е за следващия ден. Единствената важна особеност е да са ви добре отцедени и подсушени продуктите. Рулото нарязвам на парчета с дебелина по 2 см. както е с фолиото и след това се обелва. Украсявам с домашна майонеза. Грантирам, че ще ви хареса на вкус и вид! Весели празници!

Коментари

Популярни публикации