Крехък свински черен дроб на грил(скара)





Ще ви предложа една майсторска рецепта за приготвяне на супер крехък свински черен дроб на грил. Рецептата, както и невероятната гарнитура ми я даде шеф готвач Ачо. Необходимите продукти са:
500 гр. свински черен дроб
20-30 мл. соев сос
1 к.л. прясно смлян черен пипер
200 мл. олио
За салатата:
2-3 глави червен лук
2-3 връзки магданоз
зехтин
балсамов оцет
розова йодирана хималайска сол
Дробът го изкисвам във студена вода, подсушавам и нарязвам на тънки слайсове по половин сантиметър.Слагам в пластмасова купа и поръсвам с черния пипер и соевия сос. Разбърквам хубаво да се разнесат подправките, заливам с олиото и отново разбърквам. Олиото трябва да покрива дроба. Оставям в хладилник минимум час да отлежи, но 3 часа са му точно. Загрявам грил тигана, отцеждам максимално добре слайсовете и гриловам за по минутка от всяка страна. Сервирам дроба топъл върху канапе от салатата!

Коментари

Популярни публикации