Френски омлет

 Всеки може да си приготви омлет. Но Френският омлет е по-различен от познатия у нас. Приготовлението е малко по-особено, но е лесно и разбира се крайния резултат е впечатляващ!

Начинът на приготвяне е следния:
Според големината на тигана. При мен е 28 см., 4 яйца, щипка хималайска сол, разбиват се съвсем леко(не на пяна). Тигана се намаслява с чисто масло. Слагат се разбитите яйца. Финтът е в температурата на котлона, да се готвят бавно. В началото се разбъркват по-често, да не хваща кора веднага омлета. После, с бъркалка внимателно се разнася течната част по цялото дъно на тигана. Течният център е по ваше желание. След това омлета се навива в тигана, намазва се обилно с чисто масло и се сервира топъл. Доста добре изглежда и е вкусен и нежен, като текстура!

Коментари

Популярни публикации