Пангасиус на тиган



 Обичам да готвя тази така набедена за "лоша" риба Пангасиус. Първо започвам с пазаруването на рибата. Филетата трябва да са цели сухи и свежи и поне 300 гр. бройката. Изплаквам ги със студена вода и подсушавам с кухненска хартия. Овкусявам с чесън на прах, подправка за риба и намазвам със соев сос. Оставям за 24 часа в хладилника да се овкуси. Така изглежда вече овкусена:
Понеже филетата са големи ги разрязвам по средата. Готвя на добре загрят тиган за по 2 минутки от всяка страна. В тигана слагам една кафяна лъжичка зехтин. Сервирам топла, в случая с кето хапки от салата, майонеза с хайвер и бяла сельодка. Питието е добре охладен домашен Димят. Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации