Домашни яйца с доматен и млечен сос




Яйцата ги слагам във вряща вода, за точно 4 мин. и 30 сек. Веднага свалям от котлона и охлаждам за да се спре варенето. За доматеният сос:
-В чопър слагам 4 домата, 4-5 скилидки чесън, пресен босилек, сух риган, сол, черен пипер и магданоз. Смилам всичко много фино. В тиган с малко зехтин запържвам наситнена глава лук. Добавям 2 с.л. брашно и пържа до пожълтяване, като бъркам непрекъснато. Добавям доматите и оставям да се сгъстят на слаб котлон за 3-5 минутки. Свалям от котлона и поръсвам с пресен магданоз.
За млечният сос:
- Правя си домашна чеснова майонеза. 1 с.л. от нея, 4 с.л. кисело мляко, сол, черен и лют червен пипер, щипка накълцан магданоз. Разбърквам до гладкост с тел.

Коментари

Популярни публикации