Рибни пръчици от африкански сом
Филето от африкански сом е много подходящо за приготвяне на рибни пръчици. Сочно и вкусно месце в хрупкава и пикантна коричка. За приготвяне на 20 броя пръчици ще ви е необходимо около 350-400 гр, филе от средната част. Измивам го добре и подсушавам в попивателна хартия. Нарязвам го на парчета(около 2 см.). Овкусявам ги със соев сос, бял пипер, чесън, копър и риган. Оставям да се мариноват за 2 часа. Овалвам ги в брашно, яйце и галета с корнфлейкс(овкусявам с малко пушен червен пипер или чили) и оставям за 15 минутки да изсъхне панировката. Пържа в сгорещено олио до златисто(по минутка от всяка страна). Изваждам ги върху попивателна хартия. Аз ги сервирах с млечно-майонезен сос с чесън! Много хубави се получиха!
Коментари
Публикуване на коментар