Пилешки бургер, домашно приготвен



Когато ви се хапва нещо тип Макдоналдс, но искате да е истинско и вкусно, ще ви предложа моята рецепта за пилешки бургер.
Необходимите продукти са:
1 кг. обезкостени пилешки бутчета
20 мл. соев сос
10 мл. сос уорчестър
1 зелена чушка(нарязана на парчта 0.5/0.5 см.)
2-3 скилидки чесън(пресован)
2 с.л. горчица
смлян черен пипер
2-4 с.л. галета
15 мл.олио
половин връзка магданоз
Махам кожата на бутчетата и ги нарязвам на едри парчета, които минавам през чопъра и смилам не много ситно. Да се усеща бучки месо. Овкусявам с подправките, слагам съставките и омесвам хубаво каймата. Олиото се слага в каймата. Оставям в хладилник да отлежи 24 часа, като премесвам каймата няколко пъти. Ако ще я правите веднага, омесената кайма трябва да се сложи във фризера за по половин час от всяка страна. Правя бургери с големината на питката, която ще ползвам и пека на грил тиган върху тефлонова подложка. Гарнирането на бургера е по ваш избор, но мисля, че слайс чедър е задължителен! Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации