Бине суфле



Прекрасен сиропиран десерт от вида на тулумбичките. Бърз и лесен за правене. Необходимите продукти са:
За сиропа:
150 гр. захар
150 гр. вода
1 ампула ванилия
сокът от половин лимон
ситно нарязана кора от половин лимон
За пареното тесто:
3 яйца
200 мл. вода
150-200 гр.брашно
50 мл. олио(маргарин, чисто масло)
щипка захар
щипка сол
1/2 л. олио за пържене
В малка касерола се загрява водата със останалите съставки за сиропа и се разбъркват докато заври и се разтвори захарта. Оставя се да се охлади.
За тестото, загрявам водата с останалите съставки(без брашното) да заври и тогава слагам всичкото брашно при интензивно бъркане. Оставям тестото да се охлади до телесна температура и добавям яйцата едно по едно. Сгорещавам олиото до 190 градуса. С две супени лъжици оформям суфлетата и пускам вув мазнината. Пържа до златисто и изваждам върху кухненска хартия. След като изстинат потапям всяко във сиропа, подреждам в дълбока кутия и заливам с останалият сироп. Оставям в хладилник! След час са идеални за консумация!

Коментари

Популярни публикации