Карамелизиран шаран

 Представям ви един различен начин за готвене на шаран. Рецептата е прекрасна и дава възможност за комбинация с различни гарнитури.
 Необходимикте продукти са:
1 шаран-1.5-2кг.
За маринатата:
70-100 мл. соев сос
4 скилидки чесън
джинджифил(големина колкото палец)
30 мл. зехтин
 Започвам с почистването на шарана. Внимателно го разтварям с остър нож, така че, да не се прекъсва към гърба. Правя прорези по кожата, през 2-3 см.. В блендер смесвам всички продукти за соса и ги скълцвам хубаво. Намазвам рибата отвън и отвътре, като втривам добре соса в прорезите. Оставям в хладилник за поне 2-3 часа да се овкуси. Застилам тава с хартия за печене и я намаслявам хубаво със зехтин. Слагам рибата с кожата нагоре.
Пека в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Според големината на шарана между 45-60 минути. Пече се до хрупкава кожичка. Кожата става много вкусна и се яде. Сервирам с руло от тиквички, но може и с всякакви сотирани зеленчуци. Грантирам, че ще ви хареса. Приятен апетит!
Ето така трябва да изглежда рибата. Хрупкава коричка, сочно месце!
                                      




Коментари

Популярни публикации