Тарикатски кюфтенца и пълнени чушлета




За кюфтенцата:
500 гр. домашна кайма
сол, черен и червен пипер, кимион
настърган пармезан
Карамелизиран лук:
2 главички лук
20 мл. зехтин
20 мл. соев сос
Първо запържвам лука на ниска температура докато омекне и започне да се карамелизира. Добавям соевия сос и бъркам до сгъстяване. Оставям да изстине и добавям към каймата. Омесвам съставките и оставям на хладно за час. Правя малки кюфтачета и пека върху намаслена хартия за печене, на 180 градуса, за 15-20 минутки!

За чушлетата:
5-6 броя чушки Сиврия или 15 люти чушлета
100 гр. хубаво сирене
1 пакетче крема сирене
100 гр. домашна майонеза със зехтин и чесън
сол, черен пипер
2-3 скилидки чесън
Измитите чушлета се цепват с остър нож и се почистват от семките. Който обича люто, може да ги остави. В купа смесвам всички съставки, напълвам чушлетата и оставям в хладилник за 1 час. Сервирам ги студени, като гарнитура, но може да се сервират индивидуално като разядка!

Коментари

Популярни публикации