Телешки език с масло и чесън



За предпочитане е, езикът да е около килограм. Почиствам го от ципи, измивам добре и го слагам в тенджера под налягане със студена вода. Варя за час, в тенджера под налягане със сол, зърна бахар, черен пипер, 2 листа дафинов лист. След завиране го препенвам и тогава затварям тенджерата. Изваждам езика, охлаждам в студена вода, обелвам го и нарязвам на слайсове. В тава за печене загрявам струйка зехтин и бучка масло на ниска температура. Като се разтопи маслото нареждам слайсовете език и ги затоплям за по минутка от всяка страна. След като са вече обърнати, наръсвам със стар счукан чесън, настъргвам кашкавал и поръсвам с лют червен пипер. Запичам във фурната на грила докато се разтече кашкавала. Изваждам и поръсвам с пресен магданоз. Сервирам топло със студено бяло вино! Страхотен вкус и аромати. Приятен апетит :)

Коментари

Популярни публикации