Зелен боб темпура



Представям ви този начин на поднасяне на зеленият боб. Хрупкав и вкусен.Основният финт е подготовката на боба и на самата темпура, за да имате прекрасен резултат накрая. За темпурата:
1 яйце
1/3 ч.ч. царевично нишесте
2/3 ч.ч. брашно
1 ч.ч . ледена газирана вода
Зеленият боб е около 300-400 гр., предварително почистен и измит. Трябва да е супер пресен и крехък. Аз ползвах от кръглите шушулки.
Загрявам в касерола вода докато заври. Слагам около 20 грама сол и пускам шушулките. Бланширам ги за 3-4 минутки, изваждам ги в ледена вода, за да се прекрати варенето. Отцеждам и подсушавам, слагам ги в хладилник.
В купа слагам сухите съставки и яйцето за темпурата и разбивам с половината газирана вода. Според гъстотата, добавям още газирана вода. Оставям купата в хладилник за 15 минути. Загрявам в дълбок със олио за пържене(количеството да е поне 3 см.). Овалвам шушулките в брашно и после в темпурата. Пускам ги индивидуално в горещото олио и пържа до златисто. Изваждам върху попивателна хартия, само за 20-30 секунди и после ги премествам в чиния.
Приготвих и сос от:
40 мл. соев сос
1 ч.л. желе от череши
2 счукани скилидки чесън
1 ч.л. балсамов оцет
10 гр. настърган джинджифил
Смесвам съставките и ги притривам през цедка. Сосът е с много приятен фюжън вкус!
Поднесен по този начин, зеленият фасул е доста приятен, дори и за тези които го пренебрегват(като мен :))

Коментари

Популярни публикации