Панирани пълнени люти чушлета



 Представям и едно прекрасно предястие за любителите на лютото. Може да си го приготвите и със сладки чушлета и пак ще се насладите на хрупкавата двойна панировка и лееко сготвената свежа чушка. Подготовката започва с избора на чушлетата. Желателно е да са с големина за три хапки, за да може да поемат повечко плънка и с дръжките, за да се обръщат лесно в тигана и за по-добър визуален ефект. Цепвам ги по дължина, почиствам ги от семките и ги напълвм с плънката. Тя се състои от:
100 гр. хубаво овче сирене
1 1/2 с.л. домашна майонеза
2 скилидки пресован чесън
прясано смлян черен пипер
1 с.л. наситнен пресен копър
Сиренето се намачква с вилица финно и се смесва с останалите подправки. Имам съмнения, че със синьо сирене ще се получи още по-добре.
 За да се получи хрупкава панировка е необходимо да се панират два пъти. Необходимо е:
2 яйца
100 гр. брашно
100 гр. галета
100 гр. галета с натрошен корнфлейкс
За по-добро полепване на брашното, може да намокрите чушлетата и последователността е- брашно, яйце, галета(оставяте за половин минутка в галетата), отново в яйцата, в корнфлейкса(отново да постои за половин минутка) и накрая се оставят да се втвърди панировката за 15 минути.
 Пържа ги в добре загрято олио за много кратко време, колкото да се получи златист загар, като ги обръщам от всяка страна.
Изваждам ги върху домакинска хартия и оставям за 5 минутки да си починат.
Сервирам топли, с млечен сос от кисело мляко, домашна майонеза, счукан чесън, черен пипер.
Който прави рецептата със сладки чушлета, може да поднесе с пикантен лют сос. Гарантирам, че това предястие ще ви впечатли. Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации