Крехки свински шишчета мариновани в газиран айрян


 Ще ви предложа един руски трик за окрехкотяване на свинско месце от плешка. Идеално за шишчета и барбекю. Необходимите съставки за маринатата са:
1кг. свинска плешка нарязана на парчета за шишове
3-4 глави лук
сол на вкус(1 равна супена лъжица)
1 литър газиран айрян или 1 кофичка хубаво кисело мляко и половин литър газирана вода
подправка/и по избор за шишовете
бамбукови шишчета
попивателна хартия
 Нарязвам главите лук на полумесеци. Посипвам ги със солта и намачквам хубаво да пусне сок.
 Добавям нарязаното месо и хубаво омесвам.
 Наливам внимателно газирания айрян и съвсем внимателно рзбърквам продуктите. Оставям в хладилник за 2-3 часа.
 Изваждам месото от маринатата, внимателно отделям лука и подсушавам с попивателна хартия. Нанизвам на шишовете.
Поръсвам с подправките и оставям за 1 час да се овкусят шишчетата. Пека на барбекю и сервирам с охладено червено винце. Невероятно крехки и вкусни шишчета. Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации