Лаврак със сметана на фурна



Една хубава и лесна рецепта за тази прекрасна риба. Необходимите продукти са:
4 филета от лаврак с кожата
готварска сметана
копър
чесън на прах
хималайска сол
черен пипер
Филетираната риба овкусявам със сол, пипер, чесън на прах и копър и оставям за час в хладилника да се маринова. Нребдам филетата с кожата надолу в леко намаслена тава. В касерола загрявам сметаната със сол, пипер, чесън и копър и разбърквам постоянно докато започне да се сгъстява. Заливам всяко филе с нея и пека в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20-тина минути, докато сметаната хване коричка. Сервирам филето топло. Дори и изстинало, пак е вкусно и сочно! Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации