Ветрило от свинско контрафиле-видео рецепта

Искам да ви представя тази рецепта във видео вариант. Необходимите продукти са:
1.200 кг. свинско контрафиле
150 мл. доматен сок
200 гр. настърган кашкавал
200 гр. кашкавал нарязан на слайс
40 гр. сушени манатарки
250 гр. пушена наденица
розова хималайска сол
щарена сол
черен пипер
риган
2-3 скилидки чесън нарязан на слайс
зехтин
Първо почиствам месото от ципи, разрязвам го на пържолки по 1.5 см.(но не до края) и овкусявам навсякъде със солта и шарената сол. Оставям да се овкуси за половин час.
В метален съд загрявам съвсем малко зехтин. В него запържвам чесъна и добавям доматения сок. Подправям с риган и черен пипер и редуцирам одкато се сгъсти. Оставям го да изстине и с него намазвам филето навсякъде. Сушените манатарки хидратирам с гореща вода, след което ги отцеждам и подсушавам. Наденицата я нарязвам на резечета по диагонал. Във всеки прорез на филето поставям по в парчета наденица, два резена гъби и кашкавал. Стягам рулото в алуминиево фолио и оставям в хладилник за 6 часа. Пека на 200 градуса с вентилатор за 1 час. Разрязвам фолиото отгоре и поръсвам с настърган кашкавал. Запичам докато се разтопи кашкавала. Сервирам топло. Приятен апетит!
 Вече изпечено....
 ..... и разрязано!
 Почистеното контрафиле...
 ...редуцираният доматен сос
 ...изпеченото ветрило, поръсено с кашкавал, готово за запичане!

Коментари

Популярни публикации