Домашен тарама хайвер-видеорецепта
1 ч.л. тарама хайвер
2 скилидки чесън
1 средна глава лук настъргана на ренде
500 мл. олио
4-5 филии хляб без кората
1 лимон-сока
сол
черен пипер
Хайвера го измивам от солта и в пластмасова купа го намачквам с дървена лъжица, за да се рзпукат зрънцата. Добавям пресования чесън, олиото и запчвам да разбивам с пасатора. Хляба съм го накиснал предварително във вода и отцедил добре. Добавям по една топка и разбивам хубаво. Броят на филиите хляб е според желаната гъстота. Слагм лимоновия сок. Лука и подправките ги добавям накрая за да не горчи. Вкусът е невероятен. Хайвера слагам в бурканчета от пюре и съхранявам в хладилник. Издържа 3-4 дни. Ако количеството е повече съхранявам във фризер!
Коментари
Публикуване на коментар