Руло от агнешко коремче с чедър




Това е един невероятен деликатес, само  за ценители! Необходимо ви е едно агнешко коремче, сол, черен пипер, чесън на прах, джоджен, розмарин и олио. Правя си марината от подправките и с нея намазвам коремчето от двете страни. Слагам няколко слайса чедър и навивам на стегнато руло. Връзвам с канап и оставям да престои един час в хладилник. Пека в тава, върху хартия за печене с малко бяло вино и мазнина, под фолио. Фурната е на 200 градуса за 1 и 20 минутки. Изваждам от фурната, махам канапа и оставям да отлежи 15 минутки. Сервирам нарязано върху дървена дъска. Прекрасно мезе, невероятен вкус, топи се на езика! Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации