Мус от чернокоп
Когато дойде сезонът на чернокопа, всеки обича тази риба приготвена по различни начини. Аз го предпочитам печен на скара и на фурна. Винаги приготвям по-голямо количество, за да не остане някой гладен. На следващият ден с останалата риба приготвям този мус. Дава на рибата нов вкус. Необходими са:
печен и обезкостен чернокоп (без кожата)
сол
пипер
зехтин
заквасена сметана
сок от лайм
2 скилидки чесън
галета
пресен копър
домат приготвен конкасе за сервиране
В купа за пасиране слагам рибата и останалите съставки. Пасирам, така че, рибата да се усеща. Сервирам с пресен копър и домат конкасе, върху препечен хляб или брускета!
Коментари
Публикуване на коментар