Пиле Капрезе


 Това е една прекрасна рецепта с крехко и сочно пиле и разстопена моцарела с босилек. Пилешките гърди стават много крехки, а съчетанието на вкусовете е просто невероятно. Препоръчвам ви тази рецепта. За 4 порции са необходими:
4 бр. пилешки гърди
2 хубави домата
250 гр. босилекова моцарела
4 с.л. босилеково песто
сол, пипер, чесън на прах
зехтин
Почиствам пилешките гърди, измивам и подсушавам. Овкусявам със сол, пипер, чесън на прах, зехтин и оставям да отлежат за половин час. След това ги гриловам за по 1 1/2 минута от всяка страна. По средата месото трябва леееко да розовее.
 В тава слагам хартия за печене и нареждам филетата.
 Върху всяко подреждам по 2 резена домат(по половин сантиметър), които посолявам.
 Намазвам със супена лъжица домашно приготвено босилеково песто.

 Отгоре слагам два резена босилекова моцарела.
Пека на предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Когато моцарелата започне да се разтича, премествам под грила, за минутка-две. Сервирам топло с чаша охладено бяло вино. Насладата от тази чиния ви е гарантирана. Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации