Винен кебап


Едно популярно нашенско ястие. Аз го готвя по този начин. Необходимите продукти са:
1 кг свински врат
2 глави лук
черен пипер на зърна
дафинов лист
бахар на зърна
червен пипер
сол
150 мл червено вино
1 с.л. доматено пюре
щипка захар
ориз арборио
Запържвам наситнената глава лук, добавям месото и го запечатвам за 3-4 минути. Наливам виното, добавям доматеното пюре размито с малко вода, подправям и оставям да къкри 15 минути под капак. 

Едновременно с това в друга тенджера запържвам втората глава лук, добавям ориза и вода. Подправям със сол, смлян черен пипер и щипка чубрица, след като заври, оставям на много тих огън, под капак, да къкри за 10 минути. 

След това слагам бучка чисто масло в ориза и оставям да почине 10 минути. 
Сервирам топло с чаша червено вино, от това с което съм готвил! Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации