Гриловани пипала от сепия


Ще ви разкажа, как аз приготвям пипала от сепия. Стават много крехки и сочни.Необходими са:
1 кг. пипала от сепия(сурови и охладени)
3-4 скилидки чесън
сол и пипер
зехтин
пресен копър
1 лимон или лайм
Почиствам внимателно пипалата от ципата, доколкото е възможно. Измивам добре и ги пускам във вряща вода. Варя ги точно 40 минутки. Ако са по-едри, малко повече. Изваждам ги, отцеждам и подсушавам върху кухненска хартия. В купа слагам пипалата, подправям с подправките, накълцаният чесън и зехтин и разбърквам много добре. Гриловам ги на сгорещен, сух грил тиган от всички страни и изваждам в чиния за сервиране. Тогава подправям с лимоновият сок, още малко зехтин за цвят и поръсвам с наситнен пресен копър и чесън. Сервирам топло ястието. Напитките са по ваш избор. По същият начин приготвям и пипала от октопод!

Коментари

Популярни публикации