Паниран кашкавал в кори за баница


Когато си помислите за паниран кашкавал, но се страхувате от провал, че ще ви се разтече при пържене, направете го по този начин. Успехът ви е гарантиран. Хрупкава коричка и разстопен кашкавал, чудесна комбинация от текстури. Необходимо е:
хубав твърд кашкавал, по около 150 гр. за порция
кори за баница
яйце
галета
мазнина за пържене
Нарязвам кашкавала на парчета с дебелина по 1 см.. Вземам кора за баница, намазвам много фино с олио. В нея увивам кашкавала. Кората трябва да е достатъчно голяма, за да се увие поне два пъти резена. Потапям в разбитото яйце, овалвам в галетата и пържа в добре загрята мазнина до златисто от двете страни. Сервирам го топъл с ледено студена бира!

Коментари

Популярни публикации